Veckomeny Vecka 47

De flesta söndagar försöker jag bestämma meny för veckan och beställa hem på nätet. Känns alltid som jag kommit på ett fantastiskt life hack när jag gör det - jag slipper kriga på Ica efter jobbet, bära kassar och försöka hitta inspiration till vad vi ska äta efter jobbet. Beställer alltid 4-5 rätter till vardagarna, sen lagar vi den vi känner oss mest sugna på på kvällen. Till helgen handlar vi nästan aldrig hem i förtid, då gillar jag att vara mer spontan. Här kommer veckans rätter: 
 
Majssallad a la Tuvessonskan 
Hittar 75% av min matinspiration på instagram och så även det här receptet. Tycker det låter så gott med stekt majs ihop med kikärtor, tomat, fetaost, spiskummin och paprikakrydda. Vi ska äta med nachoschips och jag lägger gärna till lite lime och koriander. 
 
Pasta Burro 
Pasta, vitlök, persilja, parmensan, salt och peppar. Det här låter enkelt men himmelskt gott. Dessutom hade jag alla ingredienser hemma, så det lämpar sig perfekt för lite skåprens. Från min favorit Sofia Wood.  
 
Quinotto med svamp 
Ett till Sofia Wood recept, från hennes kokbok som finns i min bokhylla. Aldrig testat quinotto förut men jag älskar quinoa, så hoppas på att den här risotto-släktingen blir en framtida favorit. 
 
Vintersallad med päron och getost
Som jag bloggade om i förra inlägget blev jag så sugen på vintriga sallader när jag lyssnade på Podden Margarinet. Någon kväll i veckan gör jag min version, jag tänker mig att varva röd quinoa med belugalinser och machesallad, toppa med getost, mandolinade päron och valnötter och till sist hälla över en dressing på honung och dijon. Tror det kan bli gott!
0 kommentarer