Puffig, knaprig, lättlagad och riktigt god granola

Den här granolan är inspirerad av ett recept från Elsa Billgren, min storfavorit, men modererad enligt min smak. Superlätt att göra, du svänger lätt ihop den på en kvart innan helgfrukosten. Jag älskar att den blir så knastrig, men ändå lite puffig, Tror det är bovetet som poppas i ugnen medan den rostas. Servera till yoghurt (gärna kokosyoghurt mmmm) och syrliga bär (vinbär eller hallon) som bryter av mot det söta.

(null)

1 plåt

Ingredienser:
4 dl havregryn
1 dl pumpafrön
2 dl bovete
3 msk chiafrön
1 dl riven kokos
En näve hasselnötter
1 msk kanel
1 msk gurkmeja
Havssalt

0.5 dl honung
2 msk kokosfett

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser på en plåt med bakplåtspapper. Smält ihop honung och kokosfett i en kastrull. Var lite försiktig med honungen, enligt min smak blir det lätt för sött av lite för mycket honung. Häll över vätskan över plåten och blanda runt. Rosta i ugnen i 8 minuter. Ta ut och blanda runt noga. Rosta 5 minuter till. Bli inte orolig om granolan fortfarande känns lite blöt/klibbig, den torkar upp och blir knaprig när den kallnar. Låt svalna, ät till din helgfrukost och häll resten i en fin glasburk!
0 kommentarer