Inför sommaren
Igår bjöd vi in Svandis och Andreas på middag för att planera vår semesterresa. Tänk att det bara är lite mer än en månad kvar! Längtar fantastiskt mycket.


Söta små vallmo och ljusblå linneduk på bordet

Den mest delikata blomman?
På menyn stod Capresesallad, Risotto med broccoli och citron och rabarberpaj. Finns nog ingen stund jag njuter så mycket av som när jag fixar middag för några jag tycker om på en lördag med gott om tid. Det är min ultimata "hamna-i-ett-flow-situation". En bra podd i lurarna och ett glas kockvin på det så är stunden komplett.

Fräs vitlök i olivolja. Lägg i ariboriris och låt fräsa med någon minut. Häll över vitt vin och låt koka in lite. Häll sedan över varm grönsaksbuljong, lite i taget, tills allt har kokat in. Det behövs ca 6-7 dl buljong till 4 pers. När risotton är krämig men med en liten kärna i riset, blanda i riven broccoli, riven parmesan (så mycket som möjligt!) och rivet citronskal. Skiva upp lite broccolistjälk och stek vid sidan. Servera med peppar, ev. mer salt, den skivade broccolistjälken och mer parmesan.

Caprese till förrätt. Säkert kort på alla sätt. Mozarella eller burrata av bra kvalité, små goda tomater, basilika, salt, peppar och olivolja. KLART!
Vid efterrätten påbörjade vi vår planering som definitivt började med en tanke och slutade i en annan. Jag tror dock att det kommer bli så bra och jag längtar som bara den tills vi sticker iväg.

Post rabarberpaj med vaniljglass, mitt inne i planeringen.
Tack mina kära vänner för en mysig lördagkväll <3