Havregrynsgröt med körsbärskompott
På vardagarna äter jag inte frukost men det kompenserar jag med att lägga lite extra kärlek och energi på helgfrukostarna - som idag, den helgigaste helgen av dom alla. Den sista arbetsdagen på året är avklarad och jag har mer än två veckors ledighet framför mig, full av julfirande, härligt umgänge och en skidresa. Blir helt lycklig över att tänka på det. Börjar ledigheten med min favoritfrukost just nu - havregrynsgröt med körsbärskompott och havremjölk är min absoluta favorit just nu. Du slänger ihop den på ett kick.
Koka havregryn med dubbel mängd havremjölk och en nypa salt tills gröten är lagom i konsistens.
Häll i ett paket frusna körsbär, en nypa kardemumma, en nypa kanel, lite agavehonung, chiafrön och en skvätt vatten i en kastrull. Låt puttra ihop till en kompott.
Servera med kall havremjölk vid sidan. Vill du lyxa extra kör du på skummad mjölk.
Häll i ett paket frusna körsbär, en nypa kardemumma, en nypa kanel, lite agavehonung, chiafrön och en skvätt vatten i en kastrull. Låt puttra ihop till en kompott.
Servera med kall havremjölk vid sidan. Vill du lyxa extra kör du på skummad mjölk.
Ät tillsammans med en kopp kaffe och NJUT.

Lägg märke till Liljan ljusstaken, en present från Victors föräldrar som vi hade minijul med igår. Fy vilken fin present, blev helt tårögd när jag packade upp den!